Czarny Czosnek BIO 50g Juleko
Na stanie:
Czas dostępności: Dostępność na telefon
Indeks/kod produktu: 5907222188002
Waga: 0.05 kg
Opis produktu Czarny Czosnek BIO 50g Juleko
Fermentowany (beż drożdzy, bakterii i wody) ekologiczny czosnek smakuje słodko i wytrawnie. Pozbawiony jest zapachu charakterystycznego dla świeżego czosnku. Proces fermentacji korzystnie wpływa na przyswajanie substancji odżywczych i wspomaga działanie antyoksydacyjne. W kuchni azjatyckiej czarny czosnek używany jest zapobiegawczo przeciwko nowotworom, głównie rakowi prostaty i przełyku. Dzięki właściwościom antybakteryjnym i grzybiczym uważany jest za naturalny antybiotyk.
Czarny czosnek nie jest oddzielną odmianą, to nic innego jak biały, z tym, że wytwarzany w procesie fermentacji - przez dwa-trzy miesiące w odpowiedniej temperaturze. Podczas tego żmudnego procesu zmienia swoja strukturę, zyskując przy tym nową barwę, smak i wyjątkowe właściwości zdrowotne. Dzięki temu wszystkie wartości odżywcze, na czele z witaminami z grupy B, C oraz pozostałymi proteinami, wzrosły dziesięciokrotnie. Oznacza to, że w jednym ząbku, jest wartość odżywcza równa prawie całej główce. Proces produkcji jest całkowicie naturalny, bez użycia konserwantów i innych dodatków chemicznych.
Czarny czosnek ma miękką konsystencję, a w smaku przypomina suszoną śliwkę. Zaskakujący powinien być fakt, że NIE POSIADA czosnkowego, dość drażniącego aromatu.
Wartość odżywcza w 100g:
Energia:260 kcal (1103 kJ), Białka: 10 g, Węglowodany: 54,1 g w tym cukry: 12g,Tłuszcze: 0 g w tym tłuszcze nasycone: 0 g, Sól: 0,04g,
Składniki: Czosnek* 100% (*z uprawy ekologicznej).
Opakowanie: 50 g (Obrane ząbki czosnku)
Producent: produkt wytwarzany w Hiszpanii dla JULEKO ul. Piaskowa 58, 05-075 WarszawaMasz pytania?
Poleć produkt
Zgłoś błąd