Masło Kakaowe Bio 50ml Etja
Na stanie:
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Indeks/kod produktu: 5908310446004
Waga: 0.15 kg
Producent: Etja
Opis produktu Masło Kakaowe Bio 50ml Etja
Naturalne, nierafinowane, kosmetyczne, tłoczone na zimno masło kakaowe o pięknym zapachu otrzymywane w 100% z owoców kakaowca. Zawiera wolne kwasy tłuszczowe, sterole roślinne, naturalne antyutleniacze oraz witaminy. Wykazuje silne działanie natłuszczające, nawilżające, regenerujące oraz ujędrniające. Dzięki bogactwu przeciwutleniaczy opóźnia procesy starzenia się skóry, zmniejsza widoczność zmarszczek i blizn. Jest biozgodne ze skóra człowieka, składniki w nim zawarte są przez skórę tolerowane i łatwo wchłaniane Chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych oraz pełni funkcję naturalnego filtra UV. Przeznaczone do skóry suchej, dojrzałej i zniszczonej.
Składniki: Masło Kakaowe/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter/
Sposób użycia:
Stosować bezpośrednio na skórę, zwłaszcza suchą, wrażliwą ze skutkami AZS, łuszczycy, podrażnień i pęknięć,
kąpiel - dodawać łyżkę masła kakaowego (ok. 10 gram) do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody,
baza do produkcji domowych balsamów i kremów silnie natłuszczających,
Stopione do płynnej postaci można wcierać końcówki włosów zamiast tradycyjnej maski do włosów. Po zabiegu należy umyć włosy delikatnym szamponem,
doskonale sprawdza się jako naturalny produkt ochronny do ust (m. in. ochrona przed wiatrem i mrozem),
jako balsam regeneracyjny do stóp. W połączeniu do 70% z innym olejem np. arganowym silnie regeneruje skórę zmęczonych stóp oraz zmiękcza zrogowaciały naskórek, przyspiesza gojenie się pękającego naskórka,
doskonały przy kuracjach odchudzających, silnie ujędrnia zwiotczałą i mało elastyczną skórę,
jako balsam silnie natłuszczających do rąk – chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych (słońce, mróz), pielęgnuję dłonie
jako balsam do opalania dla osób mających problem z opalenizną – wyrównuje koloryt i przyspiesza opaleniznę.
Uwagi: Masło o kolorze beżowo-brązowym o przyjemnym słodkim zapachu czekolady. która pod wpływem temperatury ludzkiego ciała staje się płynna. Temperatura topnienia ok.33-35 stopni Celsjusza.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej, w miejscu mało nasłonecznionym.
Opakowanie: 50 ml w szklanym słoiczku ze szkła oranżowego.
Producent: Etja s.c. ul.Łęczycka 29, 82-300 ElblągMasz pytania?
Poleć produkt
Zgłoś błąd