Makaron (Kukurydziano - Ryżowy) Spaghetti Bezglutenowy BIO 250g Pasta Natura
Na stanie:
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Indeks/kod produktu: 8050534149883
Waga: 0.25 kg
Opis produktu Makaron (Kukurydziano - Ryżowy) Spaghetti Bezglutenowy BIO 250g Pasta Natura
Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
Ten makaron spaghetti z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.
Sposób przygotowania:
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 7-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Składniki: 95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,005 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: Może zawierać soję
Opakowanie: 250g
Dystrybutor: Bio Planet S.a., Wilkowa Wieś 7, 05-084 LesznoMasz pytania?
Poleć produkt
Zgłoś błąd